Φιλοξενία

Σκύλος

Ξεχωριστοί χώροι για τον κάθε επισκέπτη με κλειστό, στεγασμένο εσωτερικό και ατομικό προαύλιο για να μειώνεται η ένταση μεταξύ τους και να διατηρείται ηρεμία ώστε να νοιώθουν ασφάλεια και να χαλαρώνουν.
Αν επιθυμείτε μπορείτε να φέρετε το κρεβάτι του η/και κάποια αγαπημένα παιχνίδια ώστε να αισθάνεται κάτι οικείο. Μπορείτε ακόμη αν είναι η πρώτη φορά που θα μείνει σε πανσιόν να τον φέρετε ένα βράδυ και να τον πάρετε την επόμενη ώστε όταν τον αφήσετε να ξέρει ότι θα γυρίσετε γι’ αυτόν.
Τα ζώα που μένουν πολύ καιρό στην πανσιόν προαυλίζονται καθημερινά σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, είτε μόνα τους, είτε μαζί με άλλα σκυλάκια, ανάλογα την ιδιοσυγκρασία τους και το βαθμό κοινωνικοποίησης του καθενός. Και επιπλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα κατεβαίνουμε στην παραλία για κολύμπι, τρέξιμο και παιχνίδια.

Γάτα

“Ο Μάρκος τις είκοσι δύο περίπου ώρες του εικοσιτετραώρου τις περνούσε κοιμώμενος. Σωστός μαχαραγιάς του ύπνου. Δεν νομίζω πώς τον ξεπερνούσε κανείς σ’ αυτό. Απαξιούσε ν’ ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Αυτά που λέμε ανθρώπινα προβλήματα, συναισθηματικά, ψυχολογικά, υπαρξιακά, κοινωνικά, του παρόντος, του παρελθόντος η του μέλλοντος, τον άφηναν εξ’ ολοκλήρου αδιάφορο. Κι αυτήν την περιφρόνησή του για το κάθε τι απ’ την μιά την τόνιζε η εκπληκτική του ομορφιά και μια αυθύπαρκτη αρχοντιά, μια φινέτσα που έβγαινε χωρίς καμία μέριμνα από μέσα του και την έβλεπες από την πιο αθώα ως την λιγότερο αθώα κίνησή του, κι απ’ την άλλη την απάλυνε, η μάλλον την έκανε πιο μυστηριώδη, ο επίσης εκπληκτικός ύπνος του. Ήταν ένας μακάριος περιφρονητής των πάντων. Αυτό το πλάσμα, σκεφτόμουν, κοιτάζοντάς τον να κοιμάται, γεννήθηκε για να κοιμάται. Και σεβόμενη αυτήν την, ας την πω, ιδιορρυθμία του, τον άφηνα να κοιμάται………………..”

Ζυράννα Ζατέλη